Je eerste event campagne in EloquaEloqua Smart Start

De kans is aanwezig dat je Eloqua (of een andere marketing automation tool) op de plank hebt liggen of recentelijk aangeschaft hebt met het doel om je marketing een enorme boost te geven. Je hebt zelf de kennis of capaciteit (nog) niet in huis om de implementatie en configuratie uit te voeren en bent dus op zoek naar een uitvoerende partij. Ik kan nu stoppen met schrijven en je doorverwijzen naar onze salestijgers, maar ik wil je graag wat meer vertellen over een succesverhaal bij één van onze klanten die gebruik heeft gemaakt van onze Smart Start aanpak.

 8 november 2016

Wij zijn verhuisd

Eerder dit jaar hebben we voor een wereldwijd opererende tankterminal operator onze Smart Start aanpak mogen inzetten bij de implementatie, configuratie en integratie van Oracle Eloqua met Oracle CRM On Demand. Bij ingang van het traject bij deze klant stond marketing echt in de kinderschoenen. Er was vanuit het verleden voornamelijk interesse in event management, een functionaliteit waar Eloqua wel raad mee weet. Uitnodigingen voor de evenementen gingen voornamelijk via Mailchimp of Google Forms en de resultaten werden handmatig bijgehouden in Excel. Maar voor dit project was vooraf duidelijk de wens uitgesproken om vanuit CRM genodigden te selecteren en het hele proces te versimpelen. Na enkele weken had de klant een Eloqua instance up & running en hebben ze hun eerste event vanuit Eloqua gehost. Het resultaat was een toename van 20% meer inschrijvingen dan voorheen.

20% meer inschrijvingen op een evenement na de eerste campagne in Eloqua

Uiteindelijk, na het succesvol implementeren van de applicatie is de klant gebruik gaan maken van onze Remote Competence diensten. We ondersteunen de klant op het gebied van support en event management vanuit ons kantoor in Halfweg.

De kick-off van het project begint altijd met het bespreken van de deliverables, het afstemmen van de tijdsplanning, het doornemen van de requirements die worden gesteld en natuurlijk het kennismaken met de diverse stakeholders van het project. Maar denk ook aan simpele zaken als naming conventions en een mappen structuur voorleggen.

“Het van scratch af opbouwen van een marketing automation omgeving is enorm interessant. De partner meenemen op reis naar de enorme mogelijkheden die ze hiermee in huis hebben gehaald is een uitdaging!” – Mike, Marketing Automation expert bij Ebicus

Wanneer er echt hands on gestart kan worden zal eerst het nodige moeten worden gedaan in de setup van Eloqua zoals het verzamelen van logo’s, legal teksten, privacy- en cookiestatements en eventueel beschikbare e-mail en landingpage templates of CSS files. Voor deze onderdelen heb je de hulp nodig van communicatie-, legal- en marketingafdelingen. Marketing users dienen aangemaakt te worden, cloud apps gedownload, het Eloqua trackingscript moet op de website worden geladen en security eisen dienen besproken te worden. Vervolgens bespreek je de campagne waarmee je wil starten en identificeer de resources waarmee je gaat werken.

Wanneer de kick-off periode afgerond wordt kan de Eloqua Branding en Deliverability configuratie worden gestart ter bevordering van de e-mail reputatie van de afzender. Het is van belang dat naast het Marketing team de IT afdeling vanaf het begin bij deze fase wordt betrokken om de snelheid er in te houden. Deze configuratie is geen eenmalige handeling maar juist een aaneenschakeling van diverse activiteiten (van het opzetten van subdomeinen, dedicated IP adres aanvragen tot het opwarmen van het IP). Begin er dus op tijd mee, omdat het traject uiteenlopend tot wel drie weken kan kosten – zeker wanneer er een CRM Integratie bij komt kijken.

In dat geval zal er bij de configuratie ook gekeken worden naar het data model en een design worden gemaakt hoe dit vertaald dient te worden in Eloqua. Welke contact- en accountvelden zijn van belang voor Marketing om te gebruiken in campagnes en welke resultaten mogen ook weer naar CRM terug worden gepusht via synchronisatie.

Met Oracle Eloqua heb je een top segment marketing automation applicatie in huis. Hieronder nog even waarom:

  • Lead generatie en nurturing
  • geautomatiseerd uitsturen van persoonlijke nieuwsbrieven
  • Gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface
  • Gemakkelijk opzetten van mails, formulieren en landingspagina
  • In enkele dagen een evenement geautomatiseerd hosten
  • Gemakkelijke integratie met CRM systemen
  • Een enorme hoeveelheid apps om Eloqua te customizen

Bij elke implementatie bieden we na afloop training aan de eindgebruiker aan. On site en praktijkgericht. Vaak blijven onze consultants nog actief binnen jouw Eloqua omgeving om campagne flows uit te tekenen, campagnes op te zetten en de nieuwste HTML5 en CSS3 toe te passen op bestaande templates. Neem eens contact op met ons om de mogelijkheden voor jouw organisatie door te spreken, dan zetten we samen de eerste stap om jouw klanten beter te leren kennen.

[ps2id id=’commentaren’ target=”/]

Komend jaar organiseren wij weer een heel jaar Marketing Automation roundtables. Schrijf je nu in!

Geef een reactie

Bezoek één van onze evenement

Stay updated

Wij willen je graag op de hoogte houden van het nieuws rondom onze diensten die jou interesseren. Het enige wat je daar voor dient achter te laten zijn jouw mailadres en je voornaam. Vanaf dat moment zullen we je van tijd tot tijd een Ebicus update sturen.

Specifieke voorkeur voor content?


Schrijf je in voor onze Marketing Automation sessies